Családi okokból ölt

2019.03.19. 06:00

Újabb embert vettek őrizetbe az utrechti lövöldözés miatt

Egy 37 éves török születésű férfi hétfőn három emberrel végzett egy villamoson.

2019-03-18 00:00:00 Emergency services at the 24 Oktoberplace where a shooting took place in Utrecht, The Netherlands, 18 March 2019. According to the the Dutch Police, several people have been injured in a shooting on a tram in the central Dutch city of Utrecht. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Forrás: ANP/AFP

Fotó: Robin Van Lonkhuijsen

Családi okokból lőtt rá egy női hozzátartozójára a hollandiai Utrechtben a fegyveres férfi, aki később a nőnek segíteni kívánókra is rálőtt – jelentette az Anadolu állami török hírügynökség a férfi rokonaira hivatkozva.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 37 éves férfi, akit a holland rendőrség a török származású Gokmen Tanisként azonosított, három embert agyonlőtt hétfőn egy utrechti villamoson. A rendőrség szerint öt másik személy megsebesült a támadásban.

A rendőrség korábban azt valószínűsítette, hogy feltehetően terrortámadás történt.

A holland rendőrség megvizsgálja azokat a jelzéseket, amely szerint feltételezhető, hogy az elkövető nem terrorista indítékokból lövöldözött – jelentette a holland média.

A holland televízió szerint a nyomozók kihallgatták a gyanúsított fivérét.

A NOS holland rádió szerint a férfinek hosszú bűnlajstroma van, egyebek mellett rablás, nemi erőszak és emberölési kísérlet miatt is összeütközésbe került a hatóságokkal.

A lövöldözéssel kapcsolatban egy harmadik gyanúsítottak is elfogtak hétfő este. Egyelőre azonban semmilyen részletet nem tudni arról, hogy az illető és a korábban elfogott második gyanúsított milyen szerepet játszott a bűncselekményben.

Vilmos Sándor holland király és Maxima királyné hétfőn elítélte az „elfogadhatatlan erőszakcselekményeket”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában