aggasztó

2021.02.28. 16:55

Egyre nagyobb feszültséget kelt a migráció Olaszországban

Az illegális bevándorlási stratégia kidolgozását viszont még el sem kezdték, mivel nem egyeztek meg a pártok az aljegyzők személyéről.

Matteo Salvini aggódik a bevándorlás kezelésének módja miatt, a jobboldali, Girgia Meloni vezette Olasz Testvérek párt pedig tiltakozást szervezett a migráció ellen Dél-Olaszországban – írja a V4NA.

Matteo Salvinit, a Liga vezetőjét aggasztja a kormányfő, Mario Draghi új migrációs stratégiája, ami alapján minden migrációval kapcsolatos döntés a belügyminiszter és a miniszterelnök kezében összpontosulna, a migráció kezelése pedig a titkosszolgálatért és nemzetbiztonságért felelős aljegyző feladata lesz a későbbiekben.

Ezzel a lépéssel kívánja az új olasz miniszterelnök a migráció okozta feszültségeket elvezetni a többpárti koalíciós kormányon belül.

A tervezett migrációs stratégia kidolgozása az aljegyző és a biztonsági szervek feladata lenne. Így a továbbiakban a pártoknak nem lenne akkora beleszólása a migrációs krízis kezelésébe. Az illegális bevándorlási stratégia kidolgozását viszont még el sem kezdték, mivel nem egyeztek meg a pártok az aljegyzők személyéről.

Porto Empedocle, flash mob di Fratelli d’Italia contro gli sbarchi di migranti https://t.co/ukzTUTw0xV

— 🇮🇹 La Voce del Patriota 🇮🇹 (@vocedelpatriota) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">February 27, 2021

Mindeközben, még mindig hatalmas az Olaszországra nehezedő migrációs nyomás, csak ebben az évben 4536 fő ért partot Olaszország partjainál.

Erre kívánta felhívni a figyelmet a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek tiltakozása Porto Embedocle kikötőjében, ahova volt olyan nap, hogy 100-120 migráns is érkezett. Ráadásul őket azonnal karanténba kellett helyezni, mert sok volt köztük a koronavírus gyanús beteg, ami hatalmas anyagi terhet rótt a város önkormányzatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában