terror

2021.04.08. 15:37

Egy montpellier-i templom elleni támadás előkészítésével gyanúsítják a húsvétkor őrizetbe vett 18 éves nőt

Egy montpellier-i templom elleni támadás előkészítésével gyanúsítják azt a 18 éves nőt, akit húsvétkor vettek őrizetbe a dél-franciaországi Béziersben – közölték csütörtökön a francia terrorellenes nyomozóhatóságok.

A nyomozás kezdetektől fogva erre a fiatal nőre irányult, aki eldicsekedett a szomszédainak azzal, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet videófelvételeit nézi.

A nyomozóhatóságok csütörtökön új részleteket közöltek az esetről. A 18 éves béziers-i gyanúsított támadást akart végrehajtani húsvétkor egy templom ellen a várostól közel hetven kilométerre keletre lévő Montpellier-ben. Otthonában találtak egy fotót Samuel Paty tanárról, akit tavaly a nyílt utcán fejezett le egy dzsihadista, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamedről mutatott be karikatúrákat.

A lakásban pokolgép készítéséhez szükséges anyagokat is találtak, illetve fegyveres dszihadistákról készült fotókat, továbbá egy közeli templomról készült ábrát és kézzel írott jegyzeteket nácikról és az Iszlám Államról.

A gyanúsított korábban nem került a bűnüldöző hatóságok látókörébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában