Ország-világ

2020.09.04. 06:05

Egy hónap után életjeleket véltek felfedezni a romok alatt Bejrútban

Egy mentőkutyás csapat mozgást érzékelt egy összeomlott ház alatt, műszerekkel pedig olyan jeleket fogtak, amely szívverést és légzést sejtetnek.

Bejrút, 2020. szeptember 4. Libanoni és chilei mentőalakulatok tagjai túlélők után kutatnak a romok között a libanoni fővárosban 2020. szeptember 4-én, miután életjeleket véltek felfedezni a romok alatt a mentők egy hónappal a hatalmas robbanás után. Augusztus 4-én Bejrútban 2750 tonna, a kikötőben évek óta tárolt ammónium-nitrát röpült a levegőbe. Legkevesebb 191 ember meghalt, mintegy hatezren megsérültek, és százezrek otthona vált lakhatatlanná. MTI/AP/Huszein Malla

Forrás: MTI/AP

Fotó: Huszein Malla

Életjeleket véltek felfedezni a romok alatt Bejrútban a mentők csütörtökön, egy hónappal a hatalmas robbanás után – adta hírül a NNA libanoni hírügynökség.

A jelentés szerint egy mentőkutyás csapat mozgást érzékelt egy összeomlott ház alatt. A felszínen műszerekkel olyan jeleket fogtak, amely szívverést és légzést sejtetnek, és a hőérzékelő értéke is élet lehetőségére utalt. A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, ám idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk. Az akciót pénteken reggel folytatják.

A mentés körül tömeg gyűlt össze, amely feldühödött a művelet megszakításán. A helyszínt a libanoni hadsereg katonái biztosítják. Összetűzés nem történt.

Az augusztus 4-én nagy valószínűséggel gondatlanságból bekövetkezett, nagy erejű robbanások miatt 190-en haltak meg és mintegy hatezren megsérültek.

Borítókép: Libanoni és chilei mentőalakulatok tagjai túlélők után kutatnak a romok között a libanoni fővárosban 2020. szeptember 4-én, miután életjeleket véltek felfedezni a romok alatt a mentők egy hónappal a hatalmas robbanás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában