vizsgálják az esetet

2019.01.04. 14:33

Ebolát hurcolhatott egy svéd kórházba egy beteg

Az Enköpingben működő klinikát időközben lezárták, a beteggel érintkezésbe került egészségügyi személyzetet pedig megfigyelés alá helyezték.

Feltételezett ebolás megbetegedéssel vizsgálnak egy pácienst Svédországban, az uppsalai egyetemi klinika elkülönítőjében – közölték helyi hatóságok péntek. A beteget először az enköpingi egészségügyi intézményben kezelték, s csak ezt követően szállították át az uppsalai kórházba.

„A vizsgálati eredmények valószínűleg estére meglesznek. Még mindig csak feltételezések vannak, más megbetegedések is szóba jöhetnek” – áll az Uppsala megyei tanács közleményében.

Augusztus óta ebolajárvány sújtja a Kongói Demokratikus Köztársaság egy részét, mintegy 600 ebolás megbetegedést jelentettek, ezekből 356 végződött halállal.

Az ebolavírus a legveszélyesebb ragályos kórokozók közé tartozik, halálozási aránya csaknem 90 százalékos, és a vérzéses lázzal járó betegség nagyon gyors lefolyású. Az amerikai járványügyi központ (CDC) szerint az ebolás megbetegedés tünetei, mint a láz és a hasi fájdalmak, akár háromhetes lappangási idő múltán is felléphetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában