Kék fény

2019.02.14. 08:51

Drogkereskedői bandát fogtak a fővárosi rendőrök

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt a rendőrök elfogtak öt férfit, akik jelentős mennyiségű kokaint, amfetamint és marihuánát értékesítettek Budapesten – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata csütörtökön.

A közlemény szerint a 46 éves budapesti Sz. Gyula bűntársaival drogkereskedő bűnözői csoportot vezetett, amely – bizonyíthatóan 2018 óta – szerte a fővárosban értékesített jelentős mennyiségű kábítószert.

A gyanúsítottak a férfi utasításai szerint és irányításával szerezték be a drogot, amelyet egy XV. kerületi bérelt lakásban raktároztak, onnan történt az értékesítés is – írták. A nyomozók hétfőn fogták el a bűnszervezet tagjait, amikor több helyszínen tartottak összehangolt akciót.

Sz. Gyulát Budapesten fogták el, lakásában kábítószerrel szennyezett tárgyakat és a bűncselekményhez köthető adathordozókat találtak, továbbá 15 millió forint készpénzt és több nagy értékű vagyontárgyat (gépkocsit, elektronikai berendezést, bútort) is lefoglaltak.

Az összehangolt akció során Fóton fogták el a 35 éves V. Andrást, akinek a ruházatában és a hozzá köthető ingatlanokban összesen 243,2 gramm kokaint, továbbá kábítószergyanús tablettákat és a drog porciózásához szükséges eszközöket találtak.

A 48 éves budapesti Sz. Tibort fővárosi lakóhelyén vonták intézkedés alá. Az otthonában kábítószer-kereskedelemhez köthető eszközöket találtak a nyomozók, valamint csekély mennyiségű marihuánagyanús növényi törmeléket. A férfitól a rendőrök lefoglaltak mintegy 3,5 millió forint készpénzt és 1000 eurót.

Szintén a fővárosban fogták el a 27 éves S. Istvánt és a 35 éves L. Sándort, náluk a bűncselekményhez köthető bizonyítékokat, illetve utóbbinál csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

Az öt férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában