Ország-világ

2021.02.10. 05:50

Dráma a klinikán: tüzet nyitott a betegekre egy férfi

Tüzet nyitott egy 67 éves férfi egy klinikára kedden az Egyesült Államokban, és megsebesített öt embert feltehetően azért, mert elégedetlen az egészségügyi ellátásával – adta hírül a helyi rendőrség.

Buffalo, 2021. február 9. Rendõrök az Allina Egészségügyi Klinikánál elkövetett lövöldözés helyszínén, a Minnesota állambeli Buffalóban 2021. február 9-én. A hatóságok szerint a lövöldözésben több ember életét vesztette és egy túszt is ejtett az elkövetõ. MTI/AP/Star Tribune/David Joles

Forrás: MTI/AP/Star Tribune

Fotó: David Joles

Az eset Buffalo városában történt Minnesota államban. Az öt sebesült mindegyike páciens, aki kezelésre várakozott a klinikán. Mindegyiküket kórházba vitték, hármuk állapota válságos.

A rendőrség felfigyelt az épületben egy gyanús csomagra, amelyhez a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tűzszerészeket küldött, mert robbanószerkezet is lehet.

A 67 éves Gregory Paul Ulrich helyi lakos, és már volt dolga vele a rendőrségnek többszöri ittas vezetés, kábítószer-birtoklás miatt, ráadásul gyakran támadt konfliktusa a környék egészégügyi intézményeivel és azok személyzetével. Egy orvos esetében távoltartásra ítélték, az orvos pedig épp a megtámadott klinikán dolgozik, így nem kizárt, hogy ő volt a férfi célpontja.

Rendőr az Allina Egészségügyi Klinikánál elkövetett lövöldözés helyszínén, a Minnesota állambeli Buffalóban 2021. február 9-én
Fotó: David Joles / MTI/AP/Star Tribune

A helyi rendőrfőnök nem zárta ki, hogy Ulrich ezúttal terrorista merényletet tervezett.

Borítókép: Rendőrök az Allina Egészségügyi Klinikánál elkövetett lövöldözés helyszínén, a Minnesota állambeli Buffalóban 2021. február 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában