Ország-világ

2020.10.09. 21:15

Donáth Anna elismeri az árulás tényét (videó)

Maga ismeri el, folyamatos kapcsolatban van Vera Jourovával.

Strasbourg, 2019. július 16. Donáth Anna Júlia, a Momentum képviselõje az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Három naponta beszélt Vera Jourovával Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője arról, hogy mi kerüljön a Magyarországról szóló jelentésbe. Ezt maga Donáth Anna mondta egy videókonferencián, amit momentumosokkal tartott – írja az Origó.

A felvételt a Hír TV hozta nyilvánosságra. A kijelentés azért különösen leleplező, mert Donáth korábban a Varga Judittal folytatott Tranzit-vitán tagadta, hogy egyeztetett volna az EU-biztossal.

„Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan”

- mondta momentumosoknak Donáth Anna egy videókonferencián. Később azt is elmondta, hogy az általa „új Sargentininek” nevezett Gwendoline Delbos-Corfielddel is rendszeresen beszélt Magyarországról.

„Ő az, aki tovább viszi a magyar ügyet”

- mutatta be a francia képviselőt a momentumosoknak.

Donáth azzal próbálta érzékeltetni munkája „nehézségét”, hogy ezek a politikusok (és Ursula von der Leyen) nem akarták elítélni Magyarországot.

„... nem hajlandóak ennél tovább menni, és akár politikailag elítélő nyilatkozatokat tenni. Ezért tudja a magyar (...) kiforgatni akár Von der Leyen, akár Vera Jourovának a szavait sok esetben. De rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbos-szal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést... és hát azt kell, hogy mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám”

mondta Donáth Anna, ezzel elismerve, hogy Soros emberei mellett magyar baloldali képviselők diktálták a Magyarországról szóló jelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában