Ország-világ

2021.02.17. 08:15

Dömötör Csaba elárulta a konzultáció fő témáit (videó)

Az egyik fő kérdés, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan, vagy a járvány végén egy lépésben kell feloldani.

A héten indul a konzultáció az élet újraindításáról, amelynek megvannak a fő témái. Ezeket Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette.

Az egyik fő kérdés, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan, vagy a járvány végén egy lépésben kell feloldani. A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban is megkérdezik az emberek véleményét, hogy akik rendelkeznek ezzel, kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól.

Biztosan lesz kérdés az este 8 óra utáni kijárási tilalomról is. Több kérdés vonatkozik majd az éttermek, a szállodák és a sportlétesítmények újranyitására.

Kérdés lesz arról is, hogy egyetértenek-e az emberek azzal, hogy a járvány elmúlásáig csak azok a külföldiek jöhessenek Magyarországra, akiket beoltottak vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek?

Olyan ügyek ezek, amelyekről sokat beszélünk, sokat vitatkozunk, azért, mert a mindennapjainkat érintik. Ha egyetértési pontok jönnek létre, akkor az erősítheti a járvány elleni összefogást – mondta Dömötör Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában