Sérülő szuverenitás

2019.01.30. 22:50

Deutsch Tamás: az EP-nek egy tagállammal sincs joga politikai vitát folytatni

A Magyarországgal foglalkozó sokadik vitát követően világossá kell ezt tenni – hangsúlyozta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Brüsszelben szerdán.

Budapest, 2017. június 6. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelõs miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatót tart a Digitális Jólét Alapcsomagról Budapesten, az Igazságügyi Minisztériumban 2017. június 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

A képviselő a magyarországi helyzetről szóló európai parlamenti vita után azt mondta magyar újságíróknak, hogy az EP bevándorláspárti többsége még mindig felhatalmazva érzi magát egy szuverén országgal kapcsolatos politikai vitára.

A magyar kérdés újbóli napirendre vétele csak ürügy, azért került elő újra, mert

a zajló európai parlamenti kampányban „elvtársi segélyt” akart adni az EP balliberális, bevándorláspárti többsége a szintén markáns bevándorláspárti magyar ellenzéknek

- közölte Deutsch Tamás.

Véleménye szerint a vita „tőről metszett” politikai összecsapás volt az EP bevándorláspárti többsége és az EP-ben jelenleg kisebbségben lévő, a bevándorlást elutasító politikai erői között.

Elhangzottak szemenszedett hazugságok, és olyan állítások, amelyek tagadták a valóságot

- mondta.

„Az, ami már hosszú idő óta zajlik az Európai Parlamentben, nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy gyakorlattá vált a közép- és kelet-európai országok lenézése”

- fogalmazott a képviselő.

Deutsch Tamás összeférhetetlennek nevezte, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke megválasztott európai szocialista csúcsjelöltként, „visszaélve” bizottsági pozíciójával, egy „néppárti uniós tagállammal” folytat vitát az EP-ben.

Borítókép: Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában