március 15.

2018.03.11. 11:55

CÖF: provokátorok zavarhatják meg a Békemenetet

Bayer Zsolt arra kért mindenkit, hogy a rémhírek ellenére se riadjanak vissza a rendezvénytől.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) minden eddiginél több jelzést kapott arról, hogy provokátorok készülnek megzavarni a március 15-ei Békemenetet – közölte Bayer Zsolt, a békemenetek állandó résztvevője a CÖF vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A publicista arra kért mindenkit, hogy a rémhírek ellenére se riadjanak vissza a részvételtől, és amennyiben tényleg atrocitás történik, „méltósággal lépjenek túl a provokátorokon”.

Szerinte „mindennek a megfélemlítés a célja”, ám erre csak az lehet a válasz, hogy még többen lesznek a Békemeneten.

A Bem apó szobra előtt megtartott sajtótájékoztatón Bayer Zsolt arról is beszámolt: egy férfi egy internetes bejegyzésben azzal fenyegette meg, hogy a Békemenet közben egy háztetőn egy mesterlövész puskával fogja várni őt, és agyonlövi, és amennyiben ez alkalommal mégsem sikerülne, úgy később egy lámpavason fog lógni Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A fenyegetés miatt hétfőn feljelentést tesz a rendőrségen – mondta a publicista.

Csizmadia László, a CÖF alapítója azt hangsúlyozta: a Békemenet gerincét alkotó szellemi honvédőknek az az üzenetük, hogy akár tűzzel-vassal megvédik az asszonyokat, „a gyermekeinket és az unokáinkat” a támadásoktól. Ezért reméli, hogy minden asszony elkíséri majd a férjét a Békemenetre – fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva úgy vélekedett: az előrejelzések azt mutatják, hogy 200 ezernél biztosan többen lesznek a Békemeneten.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, aki ugyancsak aktív résztvevője a békemeneteknek, úgy fogalmazott, hogy a menet erejét az egymás iránti szeretet, egymás közelsége adja. Ezért arra biztat mindenkit, hogy nyitott szívvel jöjjön a rendezvényre, és ne reagáljon az esetleges útszéli bekiabálásokra.

Fontos, hogy a világ értésére adják: Magyarország kifejezi a szeretetét és a demokráciába vetett hitét – mondta Bencsik András.

Csizmadia László, egy korábbi sajtótájékoztatón azt közölte: a „melegszívű” magyarokból és lengyelekből álló menetelők a „Haza minden előtt” feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni a Bem tér, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon; utóbbi helyszínen csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában