Hungary Helps Program

2019.12.08. 15:23

Burkina Fasoba látogatott Azbej Tristan

Találkozott Philippe Ouedraogo bíborossal, aki a püspöki karral közösen számolt be a keresztény közösség országban tapasztalható helyzetéről.

Burkina Fasoba látogatott Azbej Tristan, hogy személyesen egyeztessen a terrorfenyegetettségben élő helyi keresztény közösségek képviselőivel

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára pár nappal azután kereste fel a nyugat-afrikai országot, hogy iszlamista fegyveresek advent első vasárnapján rajtaütöttek egy keresztény templomon, és meggyilkoltak 14 ártatlan hívőt.

Burkina Fasóban az utóbbi hónapokban jelentősen megerősödött a keresztényeket célzó dzsihadista erőszak. A vallásilag motivált terrortámadásokban több tucat ember vesztette életét.

Azbej Tristan Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban találkozott Philippe Ouedraogo bíborossal, aki a Burkina Faso-i püspöki karral közösen számolt be a keresztény közösség országban tapasztalható helyzetéről.

A megbeszélést követően Azbej Tristan Burkina Faso külügyminiszterével, Alpha Barry-vel, valamint az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) helyi képviselőjével, Ioli Kimyaci asszonnyal tárgyalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában