Ország-világ

2020.09.18. 16:33

Büntetés vár a diákokra egy szeptember 11-i megemlékezés miatt

A zászlókkal rendőrök és azon tűzoltók előtt tisztelegtek, akik életüket vesztették a mentésben.

Határozatlan időre felfüggesztette egy középiskola két diákját, miután azok a tiltások ellenére zászlókkal emlékeztek meg a szeptember 11-i támadásokban elhunyt tűzoltókról és rendőrökről – írja a V4NA.

Az ohiói Morrowban lévő Little Miami középiskola vezetése kifejezetten megtiltotta az iskolai focicsapatnak, hogy a szeptember 11-én tartott mérkőzésen olyan zászlókat lengessenek, amelyek rendőr- és tűzoltópártiak. Két diák azonban, Brady Williams és Jarad Bentley mégis megtették ezt, és egy piros, valamint egy kék csíkos zászlót vittek magukkal a játék előtt a pályára.

A zászlókkal rendőrök és azon tűzoltók előtt tisztelegtek, akik a szeptember 11-i támadások helyszínére vonultak ki segíteni, és életüket vesztették a mentésben. A két fiú ráadásul különösen kötődik a témához, az egyikük édesapja ugyanis rendőr, a másiké pedig tűzoltó.

Two Little Miami football players pay the price for civil disobedience. They were told not to carry onto the field thin blue line and thin red line flags at their 9/11 game. They did anyway. The school has now suspended them from the team indefinitely. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#ThinBlueLine #ThinRedLine pic.twitter.com/19y9GAvaxr

Brady Williams, akinek az apja rendőr, azt mondta az esetről, hogy ő nem politikai véleményt akart kifejezni a zászlókkal, csupán azon emberek előtt akart tisztelegni, akik életüket vesztették 19 évvel ezelőtt. Jarad Bentley édesapja pedig tűzoltó, ő az elmondása szerint végig rá gondolt, amikor a zászlóval felvonult.

Azt mondta, ha az apukája halt volna meg szeptember 11-én, ő is azt akarná, hogy megemlékezzenek róla.

A két fiú az esemény előtt engedélyt kért az iskolában a zászlókra vonatkozóan, ezt azonban nem kapták meg. Úgy gondolták viszont, hogy fontosabb az, hogy megőrizzék az elesettek emlékét, mint egy iskolai büntetés, ezért vonultak ki végül a zászlókkal.

A büntetés azonban elég szigorú lett, az iskola ugyanis felfüggesztette a fiúkat, amiért nem tartották be a szabályokat. A felfüggesztést azóta visszavonták, de a diákok további büntetésre számíthatnak az engedetlenségért, amelyet az edzők fognak meghatározni.

Mindeközben szeptember 25-re egy a fiúkat támogató eseményt szerveznek a Facebookon, amelyen már mintegy 1500-an jelezték, hogy részt vesznek.

A jelenlegi környezetben egyre nagyobb hangot kapnak a rendőröket támogató mozgalmak is, szembe menve a Black Lives Matter mozgalommal. Ezt jelképezi a Blue Lives Matter is, ami szerint a rendőri életek számítanak, bár erről nem mindenki vélekedik így.

Sorry, it was late, so just to be clear: „blue lives” are not a thing. Thus, „blue lives” don't matter. https://t.co/idHQzaqi7b

A baloldalinak számító Gravel Institute azt írta ki a közösségi oldalán, hogy nem létezik olyan, hogy „blue lives”, azaz azok, tehát a rendőri életek nem is számítanak. Mindezt annak a fényében posztolták, hogy két rendőrt lelőtt egy támadó Los Angelesben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában