gyilkosság

2018.11.21. 13:49

Brutális bűnöket ismert be egy indiai férfi

Az eset ismét felhívja a figyelmet arra, hogy Indiában rengeteg gyereknek veszik nyoma évente.

Kilenc kislány megerőszakolását és meggyilkolását ismerte be egy húszéves indiai férfi, aki főleg szegény, rászoruló gyerekek közül választotta ki áldozatait – közölte szerdán az indiai rendőrség Újdelhiben.

A férfi a fővárosban, illetve az ország más nagyvárosaiban követte el rémtetteit az elmúlt két évben. A férfit november 11-én vették őrizetbe egy hároméves kislány megerőszakolása és megölése miatt, amit a Delhi melletti Gurugram nyomornegyedében követtek el. Az elkövető testvére is abban a kerületben él, és a gyilkos őt látogatta meg, mielőtt végzett áldozatával.

„A nemi erőszak előtt eltörte áldozata lábait, majd utána végzett vele”

- mondta el Szubhas Boken nyomozó, hozzátéve, hogy a férfinek még nincs ügyvédje, és egyelőre nem emeltek vádat ellene.

A gyilkos legidősebb áldozata sem volt idősebb hétévesnél. Az elkövető vallomása szerint előszeretettel vadászott áldozataira ételosztásoknál. Ételért igyekvő kislányokat szemelt ki, édesség vagy pénz ígéretével elcsalta, majd elrabolta őket.

Az eset ismét felhívja a figyelmet arra, hogy Indiában rengeteg gyereknek veszik nyoma évente. A kormány az ilyen és hasonló esetek miatt szigorította a nemi erőszak büntetési tételét, és minősített esetekben a halálbüntetés kiszabását is lehetővé tette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában