Járvány

2021.04.09. 15:06

Brazíliában újabb rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált halottak száma

Brazíliában újabb rekordot döntött a koronavírus-járvány egy nap alatt regisztrált halálos áldozatainak száma az ország egészségügyi minisztériumának csütörtöki közlése szerint.

A tárca 4249 új halottat jelentett be és további mintegy 90 ezer igazolt fertőzést. A keddi adatokkal együtt a járvány regisztrált halálos áldozatainak a száma több mint 345 000, a fertőzötteké pedig meghaladja a 13 milliót.

A világjárvány kezdete óta a legtöbb egy nap alatt regisztrált halálos áldozatot az Egyesült Államokból jelentették január 20-án (4405), ettől már nincsenek messze a brazil adatok a két ország közötti jelentős lakosságszámbeli eltérés ellenére.

A pandémia az Egyesült Államok után Brazíliát sújtja a legjobban, és a 212 milliós latin-amerikai országban hetek óta dőlnek a fertőzöttségi és halálozási rekordok. Maria Van Kerkhove, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik szakértője csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy Brazília rendkívül súlyos járványügyi helyzetnek néz elébe. Több brazil államban válságos a helyzet, a kórházak túlterheltek, több egészségügyi intézmény telítettsége már meghaladja a 90 százalékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában