Járvány

2020.05.13. 06:04

Brazíliában egy nap alatt közel kilencszáz beteg halt meg

Több egészségügyi dolgozóját vesztette el a járványban, mint Spanyolország és Olaszország együttvéve.

Először lépte át a 800-at Brazíliában a koronavírus-járvánnyal összefüggő halálesetek napi száma, az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint az elmúlt 24 óra alatt 881-en hunytak el a Covid-19 betegségben.

A helyi idő szerint kedd esti hivatalos adatok szerint Brazíliában ezzel 12 400-ra emelkedett a járvány eddigi halálos áldozatainak száma, miközben már 177 589 fertőzöttet azonosítottak az országban.

Az egyesült államokbeli Johns Hopkins egyetem adatai szerint a halálos áldozatok számának tekintetében Brazília a hatodik helyre került a koronavírus-járvány által leginkább sújtott országok sorában. A fertőzöttek számában pedig a hetedik, megelőzve Németországot.

Az ápolók nemzetközi napján megemlékeztek arról, hogy főváros Brazíliavárosban és Manausban legalább 98 kolléga vesztette már életét az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségben, s Brazília összességében már több egészségügyi dolgozóját vesztette el a járványban, mint Spanyolország és Olaszország együttvéve.

A több mint 200 millió lakosú latin-amerikai országban február 26-án azonosították az első koronavírussal fertőzött személyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában