Ország-világ

2021.02.24. 18:40

Biztonságos a kínai vakcina a Belgiumban élő magyar kutató szerint (videó)

Bízik a kínai vakcinában a világhírű Leuveni Katolikus Egyetem magyar kutatója. Az orvostudományok doktoraként több évtizede foglalkozik genetikai alapú oltóanyagok kutatásával. Mint mondja, a hagyományos eljárásra épülő vakcinák is éppúgy hatásosak és működőképesek, mint a legújabb technológiával készült oltóanyagok.

A Leuveni Katolikus Egyetem kutatója a HírTV-nek azt mondta, hogy bár sok figyelem esik az újonnan kifejlesztett, genetikai alapú vakcinákra, a hagyományos, legyengített vírusra épülő kínai oltóanyag is komplex immunválaszt idéz elő a szervezetben.

Eddig már 30 millió embert oltottak be a kínai vakcinával, komolyabb mellékhatások nélkül.

A Pozsonyban született magyar kutató jelenleg Belgiumban él, ahol, nem lehet válogatni a vakcinák közül, azt kell elfogadnia, amit felajánl a háziorvos. Mint mondja, bízik mindegyik koronavírus elleni védőoltásban, mert azokat tudományos szakértők engedélyezték.

Így bármelyik oltóanyagot is kapja, el fogja fogadni. A kínai vakcina ugyan Belgiumban nem elérhető, de ha így lenne, a kínai oltást is felvenné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában