Elszaladt a sorompó alatt

2017.09.13. 01:48

Bíróságra vitték volna, de megszökött egy rab Győrben

Kedd délelőtt megszökött a győri börtön egyik fogvatartottja, amikor a járásbíróságra állították volna. A biztonsági osztály vezetőjét már fel is függesztették.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) belső vizsgálatot indított – tájékoztatta a BVOP az MTI-t.

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását.

A BVOP szóvivője, Orosz Zoltán kedd délután azt közölte, hogy a belső vizsgálat elsődleges megállapítása szerint felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége, ezért őt, valamint a bv intézet biztonsági osztályának vezetőjét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Havasiné Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: az erőszakos bűncselekmények miatt már jogerős büntetését töltő elítéltet tanúként hallgatta meg a bíróság személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban.

A tárgyalást követően a férfi a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra. Ekkor az őr mellett, vezetőszáron és bilincsben várakozó férfi a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd az éppen lezáródó sorompó alatt elszaladt.

Az elmúlt öt évben Magyarországon 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében külső helyszínen dolgozott, amikor engedély nélkül távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában