"Feldúlt lelkiállapot"

2018.03.08. 22:29

Beismerte mindkét késes támadást Bécsben az őrizetbe vett afgán

Beismerte a korábban őrizetbe vett 23 éves afgán férfi, hogy ő szúrt és sebesített meg súlyosan egy háromtagú osztrák családot és egy negyedik embert Bécsben - közölte az osztrák rendőrség csütörtökön.

Bécs, 2018. március 7. Rendõrök egy bécsi utcán, miután egy késes támadó több embert megsebesített az osztrák fõvárosban. (MTI/AP/Ronald Zak)

A rendőrség szóvivőjének korábbi közleménye szerint a gyanúsítottat azután fogták el, hogy Bécs Leopoldstadt kerületében szerda este megkéseltek egy 20 éves férfit, akit a mentők életveszélyes sérüléssel vittek kórházba. Az újabb jelentések szerint a 20 éves áldozat szintén afgán állampolgárságú, szemben a korábbi beszámolókkal, amelyek csecsen származásúként említették.

A szívén érte a szúrás az osztrák férfit

Fél órával az említett támadás előtt a gyanúsított egy másik helyszínen, de ugyanabban a kerületben egy háromtagú osztrák családot – egy 67 éves apát, egy 56 éves anyát és 17 éves lányukat – késelt meg. Az apát a szívén érte a szúrás, és a helyszínre a támadás után nem sokkal kiérkező rendőrök egyike élesztette újra.

A különböző hírügynökségek értesülései szerint az apa még életveszélyes állapotban van, az anya és a lányuk már nem, és nincs már életveszélyben a 20 éves áldozat sem. A rendőrség nem közölt további részleteket velük kapcsolatosan.

„Feldúlt lelkiállapot”

Míg a család elleni támadás az első beszámolók szerint „véletlenszerűnek” tűnik, a támadó közölte a rendőrséggel, hogy ismerte a negyedik, vele azonos állampolgársággal rendelkező áldozatát, akit „kifejezetten keresett”, mert „felelősnek tartja őt korábbi kábítószer-függőségéért”.

A beszámoló szerint a férfi „rossz, agresszív hangulata és élethelyzetével kapcsolatosan érzett feldúltsága” miatt hajtotta végre a támadásokat. Az osztrák rendőrség közleménye szerint a gyanúsított cáfolta, hogy támadásai politikai indíttatásúak voltak.

Borítóképünkön helyszínelő osztrák rendőrök a tetthelyen

Forrás: MTI / AP / Ronald Zak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában