Járvány

2021.05.03. 23:13

Bécsben megrohamozták az üzleteket a vásárlók

A leghosszabb sorok a híres Mariahilfer Strasse közkedvelt üzletei előtt alakultak ki.

Bécsben hétfőn, az egy hónapig tartó, a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlat feloldása után a vásárlók valósággal megrohamozták az üzleteket.

A leghosszabb sorok a híres Mariahilfer Strasse közkedvelt üzletei előtt alakultak ki, de tumultusról számolt be több bevásárlóközpont és barkácsáruház is. Mindehhez hozzájárult, hogy a szigorú járványvédelmi szabályozás keretében egy adott üzletben 20 négyzetméteren csak egy vevő tartózkodhatott.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt, eddig érvényben lévőhatósági szabályozás következtében a bécsi és alsó-ausztriai kereskedők 116, a burgenlandiak 104 napig kényszerültek zárva tartani üzleteiket. A Kereskedelmi Szövetség mintegy 1,95 milliárd euróra teszi az érintett ágazat forgalomkiesését a keleti régióban, és e veszteség több mint felét Bécs könyvelte el.

„A hétfői nyitásnak köszönhetően fellélegezhet a kereskedelmi szektor, de az igazi áttörést várhatóan majd a május 19-ei enyhítések hozzák meg, akkor nyitnak ugyanis az éttermek és a szállodák.

A vendéglátó- és szállodaipar újbóli működése pedig a kereskedelmet is fellendíti” – vélekedett Rainer Trefelik, az Osztrák Gazdasági Kamara kereskedelmi szakágának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában