Vosztok-2018

2018.09.13. 08:52

Az oroszok folytatják a hadsereg fejlesztését

Tovább fogjuk fejleszteni fegyveres erőinket nemzeti érdekeinek védelmében – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, miután megtekintette a Vosztok-2018 hadgyakorlat „legaktívabb” szakaszát a bajkálontúli Cugol gyakorlótéren.

„A haza előtti kötelességünk, hogy készek legyünk megvédeni országunk szuverenitását, biztonságát és nemzeti érdekeit, valamint, ha arra szükség lesz rá, támogassuk szövetségeseinket. Ezért tovább fogjuk erősíteni fegyveres erőinket, a fegyverek és a haditechnika legújabb generációival fogjuk felszerelni őket, és fejleszteni fogjuk a nemzetközi katonai együttműködést” – mondta Putyin, aki elnöki minőségében az orosz fegyveres erők főparancsnoka.

„Oroszország békeszerető állam, nekünk nincsenek és nem is lehetnek agresszív terveink”

- mondta Putyin, majd hangsúlyozta, hogy az orosz külpolitika alkotó együttműködésre irányul az összes olyan állammal, amely erre hajlandó. Ennek alátámasztására azt mondta, hogy a hadgyakorlaton 59 ország 87 megfigyelője van jelen.

Közölte, hogy a Vosztok-2018 hadgyakorlat, amelynek részvevői teljesítették a kitűzött feladatokat, bebizonyította, hogy az orosz hadsereg komoly katonai fenyegetésnek is képes sikeresen ellenállni. Kínaira tolmácsolt beszédében Putyin köszönetét fejezte ki a manővereken részt vevő kínai és mongol alegységeknek, utalva arra, hogy a második világháború alatt együtt harcoltak az ellenség (Japán) ellen. Az orosz vezető azt hangoztatta, hogy a három ország hadserege ma együtt szavatolja a stabilitást és a biztonságot az eurázsiai térségben.

Nézze meg a hadgyakorlatról összeállított galériánkat!

A katonai manővereket az orosz elnök Szergej Sojgu védelmi miniszter, Valerij Geraszimov, Sao Jüan-ming, a kínai vezérkari főnök helyettese és Ganszelem Lhagvaszuren mongol dandárparancsnok társaságában szemlélte meg a cugoli harcálláspontról. Az orosz elnök orosz, kínai és mongol katonatiszteket tüntetett ki.

Az orosz Távol-Keleten és a Csendes-óceán környező vizein megrendezett Vosztok-2018-on, Oroszország eddigi legnagyobb hadgyakorlatán csaknem 300 ezer katona, több mint ezer repülőgép, helikopter és drón, mintegy 36 ezer páncélos és páncélozott harcjármű, valamint 80 hadi- és kisegítő hajó vesz részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában