Koronavírus

2020.11.06. 20:35

Az ITM megköszönte a Semmelweis Egyetemnek a helytállást (videó)

A Facebookra feltöltött videóban köszönte meg a Semmelweis Egyetem egészségügyi dolgozóinak helytállását pénteken Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője és Schanda Tamás, a tárca államtitkára.

Mohács, 2020. szeptember 24. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a mohácsi Duna-hídról tartott sajtótájékoztatón Mohácson 2020. szeptember 24-én. A jövõ év elsõ felében lezárulhat a híd tervezése, így a kiviteli közbeszerzés sikeres lezárultát követõen, és minden szükséges feltétel teljesülése esetén akár másfél-két éven belül megkezdõdhet a létesítmény kivitelezése.

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Palkovics László a Schanda Tamás közösségi profilján megjelent videóban úgy fogalmazott az egyetem Tömő utcai klinikáján tett látogatás után, hogy a klinika járványkórházzá alakult.

Az egyetem ezzel is bizonyította, hogy

nemcsak oktat és kutat, hanem az egyik legkiválóbb betegellátó rendszer Magyarországon.

Az is előny, hogy szükség esetén ötszáz orvostanhallgatót tudnak mozgósítani az ellátórendszerbe tette hozzá.

Schanda Tamás hangsúlyozta, hogy

Magyarország az egyike a járvány elleni küzdelemre legfelkészültebb európai országoknak.

A kontinensen Németország és Ausztria után nálunk áll rendelkezésre a legtöbb kórházi ágy, a lélegeztetőgépek számát tekintve pedig világelsők vagyunk.

Merkely Béla, az egyetem rektora arra hívta fel a figyelmet, hogy lehetőleg mindenki kerülje el a fertőzést. Ezt pedig úgy tehetjük meg, ha a lehető legkevesebb fizikai kapcsolatot létesítjük, kerüljük a közösségeket, illetve viseljük a maszkot és ügyelünk a távolságtartásra sorolta.

Hozzáfűzte, hogy ha bárkinek légzési zavarai támadnak, vagy felszökik a láza, azonnal forduljon orvoshoz mondta a professzor.f

Borítókép: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában