Nemzetközi Kémiai Diákolimpia

2018.07.31. 15:00

Az Emmi gratulál az érmet szerző magyar diákoknak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) gratulál a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián érmet szerző négy magyar diáknak – közölte kedden a minisztérium.

Az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiát az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szervezte meg, a versenyen 76 ország tanulói vettek részt.

Sajgó Mátyás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmet szerzett. Botlik Bence, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumból ezüstérmes lett. Arany Eszter, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és Czakó Áron, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulója bronzérmet nyert.

„Az Emmi gratulál a tanulóknak, amiért ilyen kimagasló teljesítménnyel képviselték Magyarországot. Sajgó Mátyás, Botlik Bence, Arany Eszter és Czakó Áron eredményei nemcsak korosztályuk, hanem az összes diák számára példaértékű” – olvasható a közleményben.

További büszkeségre ad okot, hogy a versenyen ismét a magyar csapat vezetőjét, Magyarfalvi Gábort, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Kémiai Intézetének adjunktusát választották a nemzetközi intézőbizottság elnökének – írták.

Hozzátették: „az ilyen sikerek is bizonyítják a kormány azon törekvését, hogy az ország gazdasági erősödésével egyre többet tud oktatásra fordítani”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában