a klímaváltozás hatása

2019.08.12. 15:46

Árvíz ragadott magával két embert Svájcban

Áradás sodort el több autót a svájci Chamoson településen, az egyikben egy férfi és egy hatéves kislány volt, akiknek azóta nyomuk veszett – közölte Valais kanton rendőrsége.

A hatóságok nagy erőkkel kutatnak az eltűntek után. A keresésben több mint hetvenen vesznek részt, és egy helikoptert is bevontak.

A délnyugati fekvésű településen vasárnap este egy heves vihar miatt megáradt a Losentze folyó. A víz két autót ragadott magával, egy üresen állót és egyet, amelyben a 37 éves férfi és a kislány utazott. Az előbbi jármű roncsát később meg is találták, de a másiknak még semmi nyoma. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az utasok apa-lánya voltak-e.

A hatóságok lezárták Chamoson térségében az utakat, illetve a Sierre és a Crans-Montana síparadicsom között közlekedő siklóvasutat a veszélyhelyzet miatt.

A mostani szerencsétlenség csaknem egy évvel azt követően történt, hogy Chamoson egy részére hatalmas sárlavina zúdult.

A klímaváltozást vizsgáló kutatók szerint a szélsőséges időjárási jelenségek, mint az árvizek és a hőhullámok egyre gyakoribbá válnak a globális felmelegedéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában