üzemanyaglopás

2018.05.04. 10:12

Álrendőröket fogtak el Mexikóban

A helyi rendőrséget gyilkosságokkal és üzemanyaglopással is kapcsolatba hozták.

Száztizenhárom, magát rendőrnek kiadó személyt vettek őrizetbe Puebla mexikói szövetségi állam egyik városában – mondta el Jesús Morales tartományi közbiztonsági miniszter csütörtökön a Fórmula helyi rádióadónak.

Egyelőre nem tudni, mit tervezett a hamis hatósági okmányokkal rendelkező csoport.

„Nyomozunk, hogy kiderítsük, ki fizette őket” – tette hozzá Morales.

A tisztségviselő elmondta, hogy összesen 185 rendőrt ellenőriztek egy akció keretében San Martín Texmelucan de Labastidában. Az államügyészség több rendőrtisztet azzal vádolt meg, hogy bűnszövetkezetekkel játszott össze. A város bűnüldöző szerveinek körében súlyos visszásságokra derült fény. A helyi rendőrséget gyilkosságokkal és üzemanyaglopással is kapcsolatba hozták. A vádak miatt a szövetségi hatóságok vették át az ellenőrzést a 135 ezer lakosú település rendőrsége felett.

A környék az elmúlt időszakban az üzemanyaglopás melegágya lett. A tolvajok a legtöbbször a Pemex állami olajvállalat vezetékeit dézsmálják meg. A Pemex a múlt hónapban közölte, hogy emiatt már mintegy 30 millió peso (kb. 414 millió forint) kár érte a céget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában