ittas brutalitás

2019.07.18. 15:26

Agyonverte féltestvérét, majd ágyba fektette és betakarta

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Győri Törvényszék azt a férfit, aki tavaly januárjában olyan súlyosan bántalmazta féltestvérét Láziban, hogy sérüléseibe belehalt – közölte a Győri Törvényszék csütörtökön.

A közlemény szerint a férfit mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a bíróság a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2018. január 12-én

egy egész napos italozást követően este hat óra körül a vádlott és a sértett szóváltásba keveredett, majd dulakodni kezdtek.

A sértett férfi a bántalmazás során ütésből eredő fejsérülést, valamint rúgásból és megtaposásból eredő mellkasi és hasi sérüléseket szenvedett. A vádlott annak ellenére nem hívott orvosi segítséget, hogy látta a sértett sérüléseit.

A vérző, nyöszörgő féltestvérét ágyba fektette és betakarta.

A vádlott és édesapja a hajnali órákban észlelték, hogy a sértett meghalt.

A bíróság igazságügyi orvosszakértői véleményre hivatkozva azt állapította meg, hogy

a férfi életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az ítélet indoklása szerint megállapítható volt a védekezésre képtelen személy sérelmére való elkövetés, mert

a sértett olyan súlyos fokban ittas volt a bántalmazás során, amely már önmagában kizárta, hogy védekezni tudjon.

A bántalmazás során elszenvedett fejsérülés után a földön fekvő férfi képtelen volt a vádlott rúgásait és taposásait kivédeni.

Súlyosbító körülményként értékelte a bíróság a vádlott züllött életvitelét, azt, hogy a bűncselekményt hozzátartozója sérelmére követte el, és azt, hogy a bűncselekmény elkövetésekor a vádlott is ittas állapotban volt.

Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a vádlott büntetlen előéletét, alacsony intellektusát, epilepsziás betegségét, az eshetőleges szándékot, és azt, hogy a vádlott az eljárás során megbánást tanúsított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában