„Öljenek meg!”

2020.12.14. 06:31

Agyonlőttek egy lövöldözőt egy New York-i templomnál

Lövöldözni kezdett egy férfi helyi idő szerint vasárnap New Yorkban, a Szent János-székesegyház lépcsőjén, nem sokkal azután, hogy a templomnál kültéri kóruselőadás volt. A férfit a rendőrök agyonlőtték.

Police officers stand guard outside of the Cathedral of St. John the Divine in New York on December 13, 2020, after a shooter opened fire outside the church. - A man was shot and critically injured by police after he opened fire near crowds who had gathered to watch carol-singing outside a New York church. Witnesses reported no injuries. A spokeswoman for the New York Police Department said officers returned fire after the man started shooting. (Photo by Kena Betancur / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kena Betancur

A hatóságok elmondása szerint más nem sérült meg. A Reuters hírügynökség azt írja, hogy a férfi azt kiabálta:

„Öljenek meg!”

Három rendőr a helyszínen volt, és azonnal tüzet nyitottak rá. 15 lövést adtak le, az egyik a fejét találta el. Kórházba vitték, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az elkövető személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Két félautomata pisztolyt találtak a helyszínen, a férfi táskájában pedig egy gázolajos palack, kötél, drót, több kés, ragasztószalag és a Biblia egy példánya volt.

Tizenöt perccel a történtek előtt ért véget a templom előtt a helyi kórus koncertje, amelyen mintegy 200 ember vett részt, de, amikor a férfi a lépcsőn lövöldözni kezdett, már csak 15-en voltak a közelben. A Reuters fotóriportere szerint a kóristák akkor már a templom épületében voltak, a rendőrök pedig többször is felszólították a férfit, hogy tegye le a fegyvert, és csak azután nyitottak tüzet.

Borítókép: Rendőrök a lövöldözés helyszínén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában