zavargások

2020.10.27. 16:20

Agyonlőtt a rendőrség egy késsel felfegyverkezett fekete férfit Philadelphiában

Az eset hírére már hétfő éjjel több százan utcára vonultak és egészen hajnalig randalíroztak.

Agyonlőtt a rendőrség egy késsel felfegyverkezett, 27 éves fekete férfit Philadelphiában, ami olyan erőszakos tiltakozást robbantott ki, hogy megfékezésében harminc rendőr megsérült – közölte kedden a helyi hatóságok szóvivője.

A férfit még hétfőn délután lőtték agyon. A rendőrség bejelentés nyomán szállt ki a helyszínre, ahol többször felszólította a férfit arra, hogy dobja el kését, amit az nem tett meg és megindult a rendőrök felé. Ekkor lőttek rá többször: a vállán és a mellkasán érték a lövedékek. A sebesült férfit kórházba szállították, ahol nem sokkal később halottnak nyilvánították.

Az eset hírére már hétfő éjjel több százan utcára vonultak és egészen hajnalig randalíroztak: rendőrautókat gyújtottak fel, petárdákkal lőtték, kövekkel dobálták a hatóság embereit. Egy kisteherautóval elütöttek egy rendőrnőt, akinek emiatt eltört a lába, és más sérüléseket is szenvedett, de stabil állapotban került kórházba.

A lelőtt férfi apja elmondta a helyi sajtónak, hogy fia mentálisan nem volt egészséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában