progresszív hazugsággyár

2021.08.29. 08:00

A liberálisok számára egy fekete kormányzójelölt is rasszista

Egy afroamerikai republikánus kormányzójelöltet a fehér felsőbbrendűség fekete arcának titulálta a Los Angeles Times haladár újságírója.

A demokrata párti mainstream média Larry Elder kormányzójelöltet – aki Kalifornia első afroamerikai, republikánus kormányzója lehet – a fehér felsőbbrendűség támogatásával vádolta meg, később pedig egy elítélt neonácihoz, David Duke-hoz hasonlította – írja a V4NA.

Ezek után a Los Angeles Times következő cikkében az újságíró azt állította, hogy a műsorvezetőként ismert kormányzójelölt „kifacsart bűnügyi statisztikákon keresztül próbálta meg ábrázolni, hogy a feketék között nagyobb arányban fordulnak elő erőszakos cselekmények, mint a fehérek között”.

In today’s LA Times.

You’ve got to be real scared and desperate to play the race card against the brother from South Central. pic.twitter.com/pqZIujKxPD

Elder a műsorában gyakran beszél a fekete közösséget érintő gondokról, és arról, hogy miként lehet kiemelkedni az élethosszig tartó áldozati szerepből. Emellett gyakran osztja meg hallgatóival az FBI bűnügyi statisztikáit, interjúkat készít kriminológusokkal, illetve rendvédelmi tisztviselőkkel, próbálva eloszlatni a mítoszt, mely szerint az igazságszolgáltatási rendszer rasszista. Emellett azt az állítást is igyekszik cáfolni, hogy a feketéket rasszista indíttatásból tartóztatják le nagyobb arányban.

„Lehet, hogy szavazatokat lehet nyerni azzal, hogy az emberekbe megpróbálják belesulykolni a rasszista igazságszolgáltatás mítoszát, de a börtönökben a feketék magas arányának problémáját nem fogja megoldani a hamisan kiáltott rasszizmus”.

A műsorvezető a szisztematikus rasszizmussal szemben is felemelte már a hangját, amikor 2015-ben a liberális Dave Rubinnal vitatkozott.

De kik azok a „politikailag fekete emberek”?!

Nicole Hannah Jones, a The New York Times 1619 projektjének munkatársa ezek után megpróbálta igazolni azokat a fehér liberálisokat, akik rasszistának nevezik a fekete konzervatívokat. Az újságíró állítása szerint „Különbség van a politikailag és a fajilag fekete emberek között. Nem védek senkit, de ezt mindannyian tudjuk” – írta egy később törölt tweetjében.

Tweet quickly deleted by Nikole Hannah-Jones: pic.twitter.com/KDgqMVAz0a

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában