célkitűzések

2018.05.04. 11:55

Kocsis Máté: a legnagyobb sérelmet a kormánypártok szenvedték

Kocsis Máté, a Fidesz új frakcióvezetője szerint a Kúria ötezer levélszavazatot érvénytelennek minősítő döntése egy mandátumába került a Fidesz-KDNP-nek.

Meglepetésként ért és megtisztelő ezt a hatalmas frakciót vezetni. Külön megtisztelő volt, hogy a frakciótagok ellenszavazat nélkül támogattak. Úgy érzem készen állok erre a feladatra és a legjobb tudásom szerint rászolgálni erre a kapott bizalomra – mondta az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Kocsis Máté.

A frakcióvezető értékelte az elmúlt esztendőket is, amikor Józsefváros polgármestere volt:

nagyon szerettem az elmúlt 12 évet, amit városvezetőként töltöttem el Józsefvárosban.

Talán nem veszik szerénytelenségnek, hogy szép eredmény van mögöttünk, de természetesen sok feladat vár az utódra is.

A kormány célja továbbra is a keresztény kultúra megőrzése, a határvédelem, a családok erősítése, illetve a csütörtöki frakcióülésen döntöttek arról is, hogy a teljes foglalkoztatottságot is célkitűzéseik között tartják számon – hangsúlyozta Kocsis Máté.

A Választási Bizottság után a Kúria is úgy döntött, hogy majdnem ötezer levélszavazatot érvénytelennek minősítettek, mert nem eredeti borítékban küldték vissza. Könnyen lehet, hogy ez egy mandátumába került a Fidesz-KDNP-nek.

Kocsis Máté ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: én is ezt gondolom, ebből az következik, hogy

a legnagyobb sérelmet a kormányzó pártok szenvedték. Mivel levélszavazatokról van szó, jó eséllyel feltételezzük, hogy a nagy része az bizony ránk esett volna.

A frakcióvezető a további tervek kapcsán hozzátette, megkezdik a STOP-Soros tárgyalását is.

A már benyújtásra került STOP-Soros törvénycsomagnak a tárgyalása is meg fog kezdődni. Várjuk a módosító javaslatokat hozzá, az alapszöveg mindenki számára ismert – mondta.

Hozzátette:

ez egy nagy érdeklődésre számot tehető és izgalmas vita lesz, viszont az álláspontok ebben az ügyben is változatlanok.

Az ország biztonságának kérdését érintő ügyről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában