munkacsoport alakult

2021.05.12. 15:23

A kormány és a főváros közösen dolgozik a hajléktalankórház fejlesztésén

Amíg a konszenzusos, mindenki számára megfelelő megoldás megszületik, az intézmény a jelenlegi helyszínen és formában működik tovább.

A kormány és a fővárosi önkormányzat közösen dolgozik a Szabolcs utcai, hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény jövőbeli fejlesztésén – tájékoztatta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-t.

Közös közleményük szerint a kormány és a főváros által az intézmény ügyében létrehozott munkacsoport első ülésén a felek egyértelművé tették, hogy kölcsönösen érdekeltek egy, a jelenlegihez hasonló egészségügyi intézmény folyamatos és hosszútávú működésében.

A munkacsoport ezért felkérte a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatóját, hogy a témában jártas civil és egyházi karitatív szervezetek bevonásával dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges további működésére.

Ennek is figyelembevételével tesz majd javaslatot a munkacsoport a döntéshozóknak az intézmény további sorsát illetően, ideértve a működés helyszínét és tevékenységi körét is – közölték.

Mindaddig, amíg a konszenzusos, mindenki számára megfelelő megoldás megszületik, az intézmény a jelenlegi helyszínen és formában működik tovább – közölték.

Emlékeztettek, a munkacsoportban a kormányoldalt Fónagy János államtitkár és Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott, a fővárosi önkormányzatot Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes és Zakar Gergely, a BMSZKI főigazgatója képviseli.

A munkacsoport a következő ülését a Szabolcs utcai intézményben tartja majd, a látogatási tilalom feloldása után – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában