Cafetéria

2018.06.21. 07:35

A bér jobb a béren kívüli juttatásnál

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára rámutatott: egyre többen legalizálnák a jövedelmüket.

Benyújtotta az új adótörvényeket a kormány, a legnagyobb változások a cafetéria rendszerét érintik: a SZÉP-kártyán kívül az összes béren kívüli juttatás adókedvezménye, illetve adómentessége megszűnik. Ezzel kapcsolatban az államtitkár az Echo TV Napi aktuális című műsorában kijelentette: a munkavállalók többsége készpénz formájában szereti megkapni a cafetériát. Hozzátette: az utalványokról több negatív visszajelzést kaptak, amiért azok lejárathoz kötöttek, korlátozottan felhasználhatók.

Kiemelte: jól látható hogy egyre több magánszemély szeretné legalizálni a jövedelmét, hiszen ebből adóbevétel és nyugdíj keletkezik.

„A munkavállalók rá fognak jönni, hogy a saját érdekük, hogy legális, bejelentett és szerződés szerinti összeget kapjanak kézhez”

- mondta ezzel kapcsolatban.

A nyugdíjasok adóterheinek eltörlésével kapcsolatban azt mondta: a kormány azonos feltételeket biztosít a nyugdíjas munkavállalóknak. „Azt gondolom, megteremtettük a lehetőséget a nyugdíjasok számára, hogy aktívabban vissza tudjanak csatlakozni a munkaerőpiacra” – fogalmazott az államtitkár.

Szó esett a családi adókedvezményekről is, melyekkel kapcsolatban Izer Norbert azt mondta: negyvenezer forint nettó többlettel számolhatnak a kétgyermekes családok. A politikus kiemelte: a kormány jövőre további 2 százalékkal csökkenti a szociális hozzájárulási adót, ezt a munkavállalók béremelés formájában érezhetik meg.

Borítóképünkön Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára látható.

Forrás: Echo TV / Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában