a demokrácia ellenében

2020.06.12. 15:04

A baloldal folyamatosan támadja a nemzeti konzultációt

Most éppen Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők buzdítanak arra, hogy az emberek ne töltsék ki a kérdőívet, hanem azt üresen küldjék el nekik – mondta Hollik István.

A baloldal folyamatosan támadja a nemzeti konzultációt, pedig az egy fontos demokratikus eszköz – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója egy hangfelvételen, amelyet pénteken küldtek meg az MTI-nek.

Hollik István közölte, a Fidesz-KDNP büszke a nemzeti konzultáció intézményére, hiszen annak segítségével a magyar emberek újra és újra elmondhatják véleményüket az „őket és a nemzetet érintő sorskérdésekről”.

A baloldal viszont – fűzte hozzá – folyamatosan támadja a konzultációt, most éppen Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők buzdítanak arra, hogy az emberek ne töltsék ki a kérdőívet, hanem azt üresen küldjék el nekik.

„Ez viszont ellentmond a demokrácia lényegének. Ezzel az akcióval Szél Bernadett és Hadházy Ákos – bár a kormányt akarja támadni – valójában a véleménynyilvánítás és a közügyekbe való beleszólás lehetősége ellen lép fel” – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Hozzátette, hogy a „támadásban” nincs semmi újdonság, és a baloldal soha nem kérdezte meg az embereket; akkor sem, amikor elvették a 13. havi nyugdíjat vagy egyhavi bérrel csökkentették az emberek jövedelmét, sem akkor, amikor emelték a rezsi árát és „rászabadították” az országra a devizahiteleket.

„Mi velük szemben továbbra is kiállunk a nemzeti konzultáció mellett, mert fontosnak tartjuk, hogy az emberek elmondhassák véleményüket az őket érintő kérdésekben, ezért továbbra is arra buzdítunk minden magyar embert, hogy töltse ki, és küldje vissza a nemzeti konzultáció íveit a kormány számára” – emelte ki Hollik István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában