óriási fogás

2017.12.12. 21:34

575 kiló kokaint semmisítettek meg Litvániában

A feketepiacon körülbelül 49 millió eurót vagyis 15 milliárd 386 millió forintot ért volna.

A litván vámhatóság – keddi bejelentése szerint – megsemmisítette azt az 575 kiló kokaint, amelyet májusban foglalt le Klaipeda kikötőjében; a vámhatóság a veszélyes hulladékok megsemmisítésére használt kemencében égette el a kábítószert.

„Az eljárás 10 ezer euróba (3,14 millió forintba) került. Az elkobzott kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 49 millió euró (15 milliárd 386 millió forint)”

- közölte a vámhivatal.

Az üggyel kapcsolatban folytatott nyomozásban a kokain tárgyi bizonyítéknak számít, a bizonyítékokat az eljárás végéig nem semmisítik meg a jogszabály szerint. A vámhivatal végül azért döntött a megsemmisítés mellett, mert a csaknem 600 kilogramm kokain tárolása túl költségesnek bizonyult.

A kokainra egy Ecuadorból Kolumbián keresztül Litvániába érkezett teherhajón bukkantak a hatóságok. A vámhivatal szerint az 575 kilogrammos kokainfogás rekordméretűnek számít Litvániában. A vámhatóság adatai szerint a drog nagy részét Oroszországba akarták eljuttatni Litvánián keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában