alvázba rejtette

2017.12.23. 08:58

355 milliós kábítószerfogás Röszkénél

Szerb drogfutár bukott le mintegy 355 millió forint értékű hasis, illetve marihuána csempészése közben. A drogot a pénzügyőrök a férfi autójában találták meg péntek hajnalban.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat nyomozást egy 39 éves szerb állampolgárral szemben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szigorított vámvizsgálatot rendelt el vele szemben, amikor a röszkei autópálya-határátkelőhelyen belépésre jelentkezett – írja a police.hu.

A jármű ellenőrzésekor annak alvázán átalakításra utaló nyomokat találtak. A kialakított rejtekhelyről több csomagban 112 kilogramm gyantaszerű anyag, valamint 9451 gramm növényi törmelék került elő. Az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint a megtalált anyag hasis, illetve marihuána, amelyet a rendőrök lefoglaltak.

A KR NNI nyomozói a szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában