Életre szóló élmény

2024.07.09. 17:00

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor Program és Petőfi Sándor Program új felhívására

A két program keretében eddig több mint ezer ösztöndíjas teljesített szolgálatot a világ számos országában.

MW

Résztvevõk a Kőrösi Csoma Sándor Program és Petõfi Sándor Program ösztöndíjasainak zárókonferenciáján Budapesten, az Aranytíz Kultúrházban 2023. június 26-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Július 14., vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor Program és a Kárpát-medencei szórványmagyarságot támogató Petőfi Sándor Program új felhívására - közölte a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága kedden az MTI-vel.

A Kőrösi Csoma Sándor Programot 2013-ban, a Petőfi Sándor Programot pedig 2015-ben indította az államtitkárság annak érdekében, hogy kiküldött ösztöndíjasokkal segítse az anyaországtól távol, diaszpórában vagy szórványban élő magyar közösségeket.

 A két program keretében eddig több mint ezer ösztöndíjas teljesített szolgálatot a világ számos országában.

A friss felhívás keretében a Kőrösi Csoma Sándor Programra jelentkezők a következő országokba adhatnak be pályázatot: Amerikai Egyesült Államok, Európa (Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország), Izrael, Kanada és Törökország.

A Petőfi Sándor Program célországai Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Mindkét programra a nemzet iránt elkötelezett, 18. életévüket betöltött, büntetlen előéletű, legalább középfokú iskolai végzettséggel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik jártasak a cserkész-, hagyományőrző, oktató, nevelő, valamint egyéb közösségszervező tevékenységekben és magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek. További előny a célország nyelvének legalább társalgási szintű ismerete - írták.

Jelentkezni július 14. (vasárnap) éjfélig lehet elektronikus formában a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában