Rettegésben

2023.06.10. 17:39

Egyre nagyobb probléma a migránsbűnözés Európában

Folyamatosan nő az illegális bevándorlók által elkövetett erőszakos esetek száma Európában, miközben az EU továbbra is a migránsok tagállamok közötti kvótaszerű elosztását erőlteti.

MW

Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvő Mogan kikötőjébe 2021. december 16-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Ángel Medina G.

Franciaországban, és Európa szerte az elmúlt években számos olyan eset történt, amikor migránsok nőket erőszakoltak meg, és az sem ritka, hogy ezek a brutális támadások halállal végződnek – írta az Origo hírportál szombaton megjelent cikkében.

Legutóbb csütörtökön fényes nappal egy szíriai származású, bevándorló hátterű férfi késelt meg hat embert, köztük négy gyermeket. Azt, hogy mennyire súlyos problémákat okoznak az illegális bevándorlók Európa-szerte, számos eset jelzi. Az Origo felidézte, hogy tavaly októberben az egész világot megrázta egy 12 éves francia kislány kegyetlen meggyilkolása.

Az elkövető egy 24 éves algériai illegális bevándorló volt, aki társaival megerőszakolta, majd pedig halálra kínozta a kislányt.

A migráns ellen a gyilkosság idején már kiutasítási határozat volt érvényben, ugyanis lejárt a férfi tartózkodási engedélye. 

Szintén 2022-ben az Origo cikke szerint egy észak-afrikai migránst tartóztattak le, aki egy amerikai turistát erőszakolt meg egy párizsi nyilvános vécében, miközben a társa kint várakozott. 2022 októberében egy kongói bevándorló megpróbált megerőszakolni egy 24 éves francia nőt, mert nem volt elég pénze egy prostituáltra.

lyen esetek az illegális bevándorlás által leginkább sújtott Olaszországban is rendszeresen előfordulnak a hírportál szerint. Giorgia Meloni nem sokkal miniszterelnökké választása előtt tett közzé egy videót, amelyen egy migráns a nyílt utcán erőszakol meg egy nőt Olaszországban. 

2021 szilveszter éjjelén Milánóban egy harminc fős migránsbanda zaklatta szexuálisan az óévet búcsúztató hölgyeket

Esélyünk sem volt a menekülésre, csak sírtunk és kétségbeesve kiabáltunk. Megpróbáltuk eltaszítani őket, de ők csak nevettek

– emlékezett vissza az egyik áldozat.

A migránsbűnözés Ausztriát is elérte. 

Az osztrák menekültügyi központokban élők által elkövetett bűncselekmények száma tavaly országszerte drámai mértékben, 57,5 százalékkal nőtt. 

Tavaly 1183, ilyen központokban élő menedékkérők által elkövetett bűncselekményt regisztráltak, ami több mint kétszerese a 2021-ben regisztrált számnak.

Észak-Európában, különösen Svédországban egyre szaporodnak az olyan esetek, amikor a migránsok kiskorúakat bántalmaznak és rabolnak ki. 

A svédországi Bromölla településen egy migránsokból álló banda megtámadott és bántalmazott egy iskolás gyermeket. Az elkövetők mindezt videóra is vették, és azzal fenyegették az áldozatot, hogy megölik a családját. A fiú apja a közösségi oldalán tette közzé a videót, azt remélve, hogy az emberek segíthetnek azonosítani a támadókat.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában