Furcsa delegáció

2023.05.11. 06:59

Magyargyűlölő képviselő és ellenzéki politikusok vizsgálhatják az uniós pénzek hazai felhasználását

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának delegációja érkezik hazánkba, hogy május 15–17. között az uniós támogatások felhasználását ellenőrizzék. A küldöttségben benne van Daniel Freund német zöldpárti politikus, aki szerint ha hazánk nem változtat a hozzáállásán, továbbra sem kapja meg az európai uniós forrásokat. A delegáció tagja még Cseh Katalin, a Momentum, valamint Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője – írja cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő

Forrás: Rolf Vennenbernd

Fotó: DPA/AFP

Cseh Katalin annak ellenére tagja lehet a delegációnak, hogy a hatóság a közelmúltban milliárdos értéket meghaladó vagyont foglalt le a Cseh Katalinék botrányában meggyanúsított személy érdekeltségeinél. A Momentum európai parlamenti képviselője megfigyelőként vesz részt az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottságának május 15–17. között hazánkba látogató küldöttségében, amely az uniós támogatások felhasználását ellenőrizné.

A négytagú delegációt, amelynek tagja még Daniel Freund német zöldpolitikus, illetve megfigyelőként Rónai Sándor DK-s EP-képviselő is, Monika Hohlmeier, a szakbizottság bajor keresztényszocialista elnöke vezeti. Daniel Freund – miután Orbán Viktor miniszterelnök a migrációval, a genderrel és a háborúval kapcsolatban is egyértelművé tette hazánk álláspontját – kijelentette:

Ha Magyarország nem változtat a hozzáállásán, továbbra sem kapja meg az uniós pénzeket.

A Magyar Nemzet értesülései szerint május 17-én találkozik az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottságának küldöttségével Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Sajtóhírek szerint a miniszter mellett többek között Bóka Jánossal, az Igazságügyi Minisztérium európai ügyekért felelős államtitkárával, Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével, Biró Ferenccel, az Integritás Hatóság vezetőjével, valamint Karácsony Gergely főpolgármesterrel, illetve több parlamenti bizottsággal, oknyomozó újságírókkal és civil szervezetekkel is találkoznak. A delegáció megbeszéléseket folytat többek között az Országgyűlés gazdasági bizottságával, igazságügyi bizottságával, európai ügyek bizottságával és költségvetési bizottságával is. A képviselők a Magyar Önkormányzatok Szövetsége képviselőivel is egyeztetnek majd.

A Magyar Nemzet teljes cikkét IDE KATTINTVA érheti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában