Előre borítékolható az ítélet

2023.05.15. 06:12

Az EP-delegáció látogatásának célja a nyomásgyakorlás

Az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy kizárólag aktuálpolitikai igényeket szolgál ki az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottsága delegációjának háromnapos magyarországi látogatása.

MW

Képviselők az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2023. április 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Julien Warnand

Ez újabb felvonása a hazánkkal szemben Brüsszelben évek óta folytatott politikai boszorkányüldözésnek – emelte ki Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottsága delegációjának háromnapos magyarországi látogatásával kapcsolatban. 

A szakértő emlékeztetett, hogy a bizottság április 25-én meghallgatást tartott, azzal a képtelen váddal állva elő, hogy hazánkban diszkriminálják, maffiaszerű módszerekkel zsarolják a külföldi vállalkozásokat, elsősorban a német cégeket.

Mondani sem kell, hogy ezt az újabb gyűlölködést olyan apróságok, mint a tények, nem különösebben zavarták meg

− fogalmazott a Magyar Nemzetnek Kovács Attila. 

Hiába magas továbbra is a befektetési kedv és a bizalom hazánk iránt, Arne Gobertnek, a Magyarországon működő német cégeket és vállalatokat tömörítő Német Gazdasági Klub elnökének egyszerűen nem engedték meg, hogy felszólaljon az említett meghallgatáson és ellentmondjon ennek a rágalomhadjáratnak. 

− Így működik az európai demokrácia − fogalmazott a szakértő, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a bizottságban ott van hazánk örök kritikusa, Daniel Freund is, ami jól mutatja, mennyire csak aktuálpolitikai igényeket szolgál ki a vizsgálódás.

Kovács Attila kifejtette, elég egyértelmű, hogy az eddig tapasztaltakhoz hasonlóan most is tendenciózusan válogatták ki azokat, akikkel a bizottság találkozik. A szakértő hangsúlyozta, hogy 

a kötelező állami szereplők mellett – akiknek a véleménye valószínűleg meg sem jelenik majd a dokumentumban – szinte kizárólag a dollárbaloldalhoz kapcsolódó szereplőkkel találkoznak majd a bizottság tagjai, így például Karácsony Gergellyel. 

Mint mondta, 

az újdonsült korrupciós vád komolyságát mutatja egyébként, hogy a súlyos korrupciós ügybe keveredett Cseh Katalin, valamint a DK-s Rónai Sándor is a delegáció tagja lesz.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Daniel Freund megérkezett Budapestre – Eva Kaili-s bőrönddel fogadták

Daniel Freund megérkezett Magyarországra. Már az érkezése pillanatában vártak rá a magyar fiatalok. Egy Eva Kailit ábrázoló matricával ellátott bőrönddel fogadták – adta hírül a Mandiner.

 

„Szép próbálkozás. De én nem fogadok el kenőpénzt” – írta az eset kapcsán Twitter-oldalán Daniel Freund.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában