Jómódú banda

2023.04.02. 13:51

Módos, a burzsoá baloldalhoz köthető radikálisokat köröznek a februári embervadászat miatt

A hírhedt Kalapácsbandához és jómódú, baloldali burzsoá családból származó radikális szélsőbaloldaliakhoz köthető az a két német férfi és az a nő, aki ellen körözést adott ki a rendőrség a februári budapesti embervadászat miatt. Guntermann a banda szellemi atyja, Müntnich a belső körökhöz tartozik, Aschoff pedig szimpatizáns – írja a Magyar Nemzet.

A biztonsági kamera felvételén látható zöld sapkás verőlegény a "Gucci" néven ismert, hírhedt Guntermann

Forrás: Magyar Nemzet

A húsz fős csoportnak, amely februárban jobboldali szélsőségesekre vadászott Budapesten, tagja a „Gucci” " néven ismert Johann Guntermann, aki jelenleg szökésben van, s aki a szászországi Állami Bűnügyi Rendőrség (LKA) szerint az egyik legerőszakosabb antifaként ismert. Guntermann ellen, aki 2019 óta menekül a rendőrség elől, nemcsak a frankfurti államügyész körözteti, számos más elfogatóparancs is érvényben van ellene. 

Elemzők szerint a Kalapácsbandához köthető, a belső körökhöz tartozik Paul Joscha Müntnich, a lipcsei antropológushallgató, aki rendőrségi források szerint 2019-ben már részt vett egy német prémium kategóriás ruhamárka dortmundi és eisenachi üzletének megtámadásában. A februári budapesti támadások után azonban neki is nyoma veszett. 

A szakportálok a 21 éves Nele Philippine Maya Aschoffot szintén a radikalizálódott burzsoá baloldalhoz sorolják, csakúgy, mint a Kalapácsbanda legtöbb tagját és szimpatizánsát.  A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a budapesti volt az első akció, amiben részt vett.  

A lap arról ír, hogy a Budapesten elfogott és letartóztatott, ugyancsak a Hammerbande, azaz Kalapácsbanda tagja, az erőszakos antifaaktivista, Tobias E. szintén módos családból származik. 

A Magyar Nemzet információ szerint Guntermann, Müntnich és Aschoff azonosítása mozgásazonosító algoritmusnak, valamint a testképelemzésnek köszönhető, amelyet a német szövetségi rendőrség speciális IT-s szakemberei közreműködésével végeztek el. A budapesti négy brutális támadást rögzítették térfigyelő és biztonsági kamerák, a felvételeket a BRFK-n az első támadás után azonnal létrehozott külön nyomozócsoport tagjai begyűjtötték. 

Az eredeti, teljes cikket ITT lehet elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában