Kézi vezérlés

2023.04.18. 09:42

David Pressman átvette az irányítást a magyar baloldal felett

Biden embere a szétesett dollárbaloldalt fegyelmezi.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Átvette az irányítást a magyarországi baloldal felett Joe Biden embere, David Pressman – írja az Origo.

A nagyköveti protokollt teljes mértékben felrúgva mára Pressman intéz mindent az Amerikából finanszírozott baloldalon:

Szegeden összeboronálta Gyurcsány Ferencet és Botka László polgármestert, míg Pécsett a belháborúval küzdő baloldalon próbál rendet tenni.

Biden embere az elmúlt hónapokban magyar bírókat rendelt magához, valamint plakátkampányt is indított, hogy belesodorja az országot a háborúba.

Beleszólna a magyar belpolitikai viszonyokba

A nagykövet azzal is jelentősen túllépte a hatáskörét, hogy megpróbál beleszólni a magyar belpolitikai viszonyokba. Ennek a legdurvább példája volt, hogy még április 6-án Pressman nyilvánosságra hozta, hogy a zsidó húsvét első napján  Széder-estet tartott a nagykövetségen. A botrányt az okozta, hogy az est – nyugodtan mondhatjuk – díszvendége Gyöngyösi Márton, a Jobbik antiszemita elnöke volt. Azért mondhatjuk ezt, mert Pressman négy képet közölt az estéről, abból – rajta kívül – egyedül Gyöngyösi látszott három fotón is. Ráadásul Pressman arra is ügyelt, hogy egyrészt Gyöngyösit szembe ültesse a Mazsihisz elnökével, Heisler Andrással, másrészt, hogy olyan fotót is közöljön, amelyen ők hárman látszanak.

Mindez pedig azt jelenti, hogy elindult egy újabb mosdatása a Jobbiknak, hogy szalonképessé akarják tenni. Mindenki több hangszeren próbál játszani a kormánnyal szemben, mert a korábbi kísérletek felsültek

mondta Boros Bánk Levente az Origónak.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában