Kivárnak

2023.03.24. 06:39

Őszre derülhet ki, hogy a baloldali pártok beállnak-e Karácsony mögé

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, egyelőre nem tudni, hogy az ellenzéki pártok támogatják-e majd a jelenlegi főpolgármestert. Problémát jelent az is, hogy nem találnak alkalmas ellenjelöltet sem.

Karácsony Gergely főpolgármester támogatottsága nem egyértelmű

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Hivatalosan az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik sem reagált a lapnak arra, várhatóan mikor döntenek arról, hogy beállnak-e Karácsony mögé vagy saját jelöltet állítanak. A Magyar Nemzet forrásai szerint azonban a nyár vége előtt ez a döntés egyik baloldali pártnál sem valószínűsíthető, hiszen több formáció­nál még az alkalmas ellenjelöltet sem találják a pozícióra.

 Az LMP is csak annyit közölt, még nem hozták meg a döntést a kérdésben, a DK pedig kivár, hogy ezzel is bizonytalanságban tartsa Karácsony Gergelyt, aki magát tartja a legalkalmasabbnak a folytatásra. Egyedül a Mi Hazánk Mozgalom jelezte, minden kerületben önálló polgármesterjelöltet, valamint saját főpolgármester-jelöltet adnak a fővárosnak.

A baloldal belső ügyeire rálátó forrásaik egyelőre csupán óvatos, puhatolózó, ám különösebb eredmény nélküli háttéregyeztetésekről számoltak be a Magyar Nemzetnek. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában