Guruló dollárok

2023.03.19. 09:57

Nem véletlenül háborúpárti a baloldal: megvan az ára a külföldi finanszírozásnak

A hazai baloldal a békére való törekvés helyett csak fokozza a háborús hisztériakeltést, ezzel pedig valószínűleg megrendelést teljesít: ez lehet a külföldi finanszírozás ára.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszéde elmondása előtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A dollárbaloldal egy évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján kétségtelen:

 

ha az áprilisi választásokon Gyurcsány Ferencék győztek volna, akkor minden brüsszeli elvárást teljesítenek, és hazánk fél lábbal már háborúban állna

 

írja az Origo.

A lap szerint ezt a következtetést a háborúpárti megszólalásokon túl több olyan fejlemény igazolja, amelyek magyarázatot adnak arra is, miért megy szembe látványosan a dollárbaloldal a magyar emberek többségének akaratával. A 2022-es választási kampányra összesen 4 milliárd forintnak megfelelő dollárt kapott a baloldal, nagyrészt az Egyesült Államokban bejegyzett Action for Democracy nevű alapítvány közvetítésével, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester és Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök bizalmi embere, Korányi Dávid vezet. Ez a szervezet közvetlenül a magyar választás előtt jött létre, és feladata az volt, hogy befolyásolja a hazai belpolitikát a kormányváltás érdekében. A pénzekből részesült a Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom, de jelentős, milliárdos nagyságrendű összeg érkezett a baloldali kampányt lebonyolító DatAdat nevű céghez és a szintén Gyurcsány-Bajnai tengelyhez köthető és médiahálózatot is működtető Oraculum 2020 Kft.-hez.

A törvénysértés gyanúját felvető külföldi finanszírozás arra enged következtetni, hogy ezért valamilyen megrendelést kellett, vagy kell ma is teljesítenie a dollárbaloldalnak és a vele együttműködő dollármédiának.

Innen pedig már nem is olyan meglepő, miért akarnak a választói akarattal ellentétben belesodorni Magyarországot az orosz-ukrán háborúba – szögezi le az Origo.

A következtetést több azóta elhangzott baloldali nyilatkozat is erősíti. A Jobbik elnöke és európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton március 5-én a Hit Rádió műsorában egyértelműen kijelentette, hogy Magyarországnak be kell állnia abba a sorba, amit Brüsszel vezet. A műsorvezető kérdésére köntörfalazás nélkül elmondta, hogy mit várnak hazánktól Brüsszelben:

 

„Nagyon világosan álljon be a sorba, tartsa a sort" a Brüsszelben meghatározott politika tekintetében.

 

A guruló dollárok közvetítésében kulcsszerepet vállalt Korányi Dávid volt főnöke is harciasan kiállt Ukrajna fegyveres támogatása mellett. Karácsony Gergely főpolgármester a háború egyéves évfordulóján úgy fogalmazott: Budapest a béke mellett áll, Budapest Ukrajna mellett áll, Budapest az euroatlanti együttműködés és szolidaritás mellett áll, és ebből nem enged.

Összefogtak a békepárti nyilatkozat ellen

A háborúpártiságot tükrözi a baloldali ellenzék hozzáállása a Fidesz–KDNP békepárti határozati javaslatához is. A Momentum a fegyverszállításokat hiányolja a nyilatkozatból, a szocialisták és a Párbeszéd teljesen átírná a nyilatkozatot, Gyöngyösi Márton pedig arról beszélt parlamenti felszólalásában, hogy a békepárti javaslat nem a magyarok érdeke – emlékeztet az Origo. A lap rámutat: Gyurcsányék ráadásul határozati indítványt nyújtottak be, amellyel kifejezték, hogy nem értenek egyet a kormánypárti nyilatkozattal.

A bukott miniszterelnök már a kezdetekkor egyértelművé tette: a háború pártján áll, szerinte ugyanis 

pocsék ember, aki nem hal meg Ukrajnáért.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában