Jogállamiság

2023.02.07. 20:29

Karácsony Gergely szerint nem aggályosak a dollárbaloldal külföldi támogatásai (videó)

A budapesti főpolgármester nem tud arról, hogy a baloldal külföldi finanszírozása sérti a jogállamiságot, mint ahogy arról sem, hogy jelenleg is rendőrségi eljárás folyik az ügyben.

Forrás: HírTV

A Városok a jogállamiságért címmel megrendezett konferenciára Brüsszelbe érkező Karácsony Gergely szerint a kampány ideje alatt a baloldalnak külföldről érkező pénzt nem is pártok használták és nem a választási eredmények befolyásolására. 

A főpolgármester a HírTV-nek a belga fővárosban azt mondta: 

Én nem tudok olyan vizsgálatról, amely azt mondta volna, hogy illegális kampányfinanszírozás történt. Hiszen a pártok külföldi finanszírozását tiltja a törvény. És a nemzetközi finanszírozását a civil szervezeteknek viszont nem tiltja.

Karácsony a konferencián egyébként azt mondta, hogy egyfajta „hibrid rezsim” működik hazánkban, az Európai Unión belül, ezért az európai fővárosok együttműködését sürgette az uniós forrásokkal kapcsolatban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában