Dominanciaharc

2023.01.04. 06:43

Több magyar baloldali párt léte is értelmetlenné válhat

2022 elhozta a teljes baloldali politikai elit bukását, a baloldali politika teljes kiüresedését.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Politikai munka helyett csak a céltalan gyűlölködés és a nyugati progresszív érdekcsoportokhoz való dörgölőzés maradt – mondta el a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin a baloldal jelenlegi helyzetét értékelve. A XXI. Század Intézet elemzője az új év politikai kihívásait értékelve kiemelte: a baloldalon a megújulás lenne a cél, ám ennek a halvány jelét sem látni.

Nagy Ervin emlékeztetett: egy példátlan botrányra kell választ adniuk, 2022-ben ugyanis nemcsak politikailag, hanem erkölcsileg is elbuktak, amikor külföldről fogadtak el pénzügyi támogatást.

– A Momentum és a Demokratikus Koalíció dominanciaharca már elkezdődött, és ez az előttünk álló évben is meghatározó lesz. Gyurcsány Ferencék lépéselőnyben vannak, ezért reaktiválják most Donáth Annát. Gelencsér Ferenc ugyanis elbukott – tért ki arra a XXI. Század Intézet elemzője, hogy a 2024-es választásokhoz közeledve felerősödhetnek a baloldalon az ellentétek. Kiemelte: a többi ellenzéki párt, mint az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd csak papíron létezik.

A kormánypártok előtt álló kihívásokról szólva pedig kiemelte, hogy a jobboldal 2023-ban is szuverenitásharcot fog vívni az uniós bürokráciával, a nyugati progresszív és baloldali csoportokkal, illetve azok hazai sejtjeivel.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában