Egymás segítése

2023.01.07. 12:43

Potápi Árpád János: 2023-ban is folytatjuk a közös építkezést (videó)

A 2022-es év a nemzetpolitikában a cselekvő nemzet éve volt - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Facebook-oldalán szombaton megosztott videóban.

Csíkszereda, 2023. január 6. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára beszédet mond a Ride More Center sportközpont megnyitóján az erdélyi Csíkszeredában 2023. január 6-án. Az 1600 négyzetméteres alapterületen található csarnokban van több mászófal, trambulinház, szivacsgödrök, ugróasztalok, airbag. A skateparkban különbözõ sportokat lehet gyakorolni, van görsí, görbicikli, gördeszka, scooter. A több mint egymillió eurós beruházás a Magyar Turisztikai Ügynökségnél nyert pályázat révén valósult meg, a 700 ezer eurós pályázati pénz jelentõs összegû önrésszel egészült ki. MTI/Veres Nándor

Forrás: MTI

Fotó: Veres Nándor

Potápi Árpád János úgy fogalmazott, hogy az esztendőt a közös cselekvés határozta meg: 2022 áprilisában a "nemzet újra együtt döntött a sorsáról".

Hozzátette, hogy az országgyűlési választásokon 318 083 külhoni magyar vett részt, akik majdnem 94 százalékban szavaztak a "megkezdett munka folytatására".

Az államtitkár megköszönve a külhoni magyarok támogatását, megjegyezte, hogy a járványhelyzet után kirobbant orosz-ukrán háborús konfliktus újabb kihívást jelent az egész magyar nemzet, de különösen a kárpátaljai magyarok számára.

"A magyarság - határon innen és túl - összefogva segíti a kárpátaljai magyar közösséget" - hangsúlyozta Potápi Árpád János.

Úgy folytatta, hogy a stratégiai céljaikat nem adják fel, és ebben a nehéz helyzetben is mindent megtesznek a 2010-ben megkezdett nemzetegyesítés folytatásáért: már 1 millió 150 ezer külhoni magyar vált magyar állampolgárrá, 5400 beruházást valósítottak meg külhonban, és továbbra is hozzájárulnak évente 300 ezer gyermek és fiatal anyanyelvi oktatásához. Továbbá biztosítják a külhoni magyar intézményrendszer folyamatos működését - sorolta az államtitkár.

"A kultúra, az ifjúság, az egyházak, a sport és a gazdaság területén is egységes Kárpát-medencei térben, egységes nemzetben gondolkodunk" - húzta alá Potápi Árpád János.

2023-ról azt mondta, hogy folytatni fogják a közös építkezést.

"Ahogy a Magyar Állandó Értekezlet zárónyilatkozatában is megfogalmaztuk: a magyar nemzet minden tagjának közös érdeke a mielőbbi béke" - mondta.

Bízunk abban, hogy a 2023-as esztendő elhozza a békét Európába - hangoztatta Potápi Árpád János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában