Együttműködés

2023.01.24. 10:43

Orbán Viktor: Bosznia stabilitása és biztonsága Magyarország érdeke

A magyar miniszterelnök a megbeszélésen kifejtette, Magyarország a továbbiakban is kész támogatást nyújtani Bosznia uniós integrációjához és gazdasági fejlődéséhez; nyitottak vagyunk az együttműködésre.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Zeljka Cvijanovicot, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnökét a Karmelita kolostorban 2023. január 24-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök és Zeljka Cvijanovic, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnöke kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt egymással a két ország együttműködésének fejlesztéséről és nemzetközi, elsősorban biztonsági kérdésekről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: a veszélyek korában Magyarországnak kiemelt érdeke, hogy Bosznia-Hercegovina biztonságos és stabil ország legyen. Hazánk a továbbiakban is kész támogatást nyújtani Bosznia uniós integrációjához és gazdasági fejlődéséhez; nyitottak vagyunk az együttműködésre - mondta a kormányfő.

A boszniai elnök köszönetet mondott Magyarország segítségéért, és fontosnak nevezte, hogy a két ország között folytatódjon az intenzív párbeszéd, valamint erősödjenek a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok - ismertette Havasi Bertalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában