Elszabadult a pokol

2023.01.01. 13:48

Mentőkre, tűzoltókra lőttek szilveszter éjjel Németországban

Berlinben, Düsseldorfban, Lipcsében és Kölnben is zavargások voltak.

Berlinben mintegy 1100 rendőr volt szolgálatban szilveszterkor

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Christophe Gateau

Gyújtogatás, vandalizmus és sok sebesült – ez a szilveszter éjszaka mérlege Berlinben és több német városban. Különösen a migránsok által lakott negyedekben és a szélsőbaloldal központjában volt nagy a vandalizmus. A tomboló „ünneplők” rakétákat lőttek mentőkre, rendőrökre és tűzoltókra is – írja az Origo.

A főváros Tempelhof kerületében egy buszt pirotechnikai eszközökkel és tűzoltó készülékkel dobáltak meg. A szélvédő tönkrement. A Lichtenrade kerületben a rendőrség szerint 60-80 ember próbált meg tűzijátékkal felgyújtani egy járművet.

A berlini tűzoltóság több mint 1700 hívásra reagált, ami közel 700-zal több, mint egy évvel ezelőtt. Ebből 38 esetben támadás érte őket, és 15-en megsérültek.

A jórészt migránsok lakta Neuköllnben riasztófegyverekkel lőttek a rendőrökre.

Jelentős zavargások voltak Düsseldorfban, a zsúfolt óváros mellett a város egész területén voltak összecsapások.

A kölni rendőrök szilveszterkor több száz fővel vonultak ki különböző helyszínekre. A 2015-ös szilveszterhez hasonlóan ezúttal is előfordult, hogy migránsok támadtak fiatal nőkre és szexuálisan zaklatták őket.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában