Jótékonyság

2022.12.09. 13:19

Idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Pro Filii Alapítvány

A száz millió forint értékű adományt a Mészáros Csoport a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatja el a rászorulókhoz.

A Mészáros Csoport önkéntesei élelmiszer-adományokat csomagolnak a Pro Filii Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt közös sajtótájékoztatója napján Bicskén 2022 december 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport a karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítványon keresztül - jelentette be az alapítvány főtitkára a Magyar Vöröskereszttel közös pénteki sajtótájékoztatóján.

Tóth Krisztina rámutatott, hogy a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére biztosítani tudják tízezer család és idős ember számára a cégcsoport termékeiből összeállított élelmiszercsomagot. Eddig évente 50 millió forintot fordítottak az élelmiszercsomagokra, az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt idén ez eléri a 100 millió forintot - fűzte hozzá.

A főtitkár közölte, hogy a Mészáros Csoporthoz tartozó cégek több mint 100 dolgozója vállalta a több mint 40 tonnányi élelmiszer dobozolását, amelyeket a cégcsoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a Magyar Vöröskereszt regionális központjaiba, ahonnan a szervezet önkéntesei viszik el az adományokat a rászorulóknak.

Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója arról beszélt, hogy az orosz-ukrán háború miatt sok feladatuk van egész évben, ezért különösen fontosnak nevezte a hazai rászorulókat megsegítő karitatív akciót. A válsághelyzetben igyekeznek a menekültek ellátásán kívül a nélkülöző magyar családokon, időseken, vagy bármilyen okból szociálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő embereken is segíteni - tette hozzá.

A főigazgató közölte, hogy öt regionális központjukba jutnak el a csomagok, ahonnan munkatársai személyesen viszik el főként nagycsaládosoknak és egyedülálló, idős embereknek.

A sajtóanyag szerint a csomagokban az alapvető élelmiszereken túl olyan termékek is helyet kaptak, amelyek ritkábban kerülhetnek a szegénységben élők asztalára: többek között pulyka húsáru, sajt, friss tojás, méz és karácsonyi keksz is részét képezi az adománynak.

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros Csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021-ben, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását elsősorban a gyermekek és családjaik számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában