Átigazolások

2022.12.23. 06:55

Donáth Annától várják a Momentum megmenekülését

A Momentumban kéztördelve várják Donáth jövő nyáron esedékes visszatérését, miután alig egy hónap alatt öt momentumos politikus is átlépett a DK-ba.

Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Demecs Zsolt

Legyünk közvetlen kapcsolatban! – címmel kezdett december 19-én, azaz pár nappal az ünnepek előtt intenzív Facebook-kampányba Donáth Anna. A Momentum jelenleg szülési szabadságon lévő politikusa, EP-képviselője meglehetősen szokatlan, személyes hangvételű hirdetésében azt kéri: csatlakozzanak a hírleveléhez, hogy e-mailben oszthassa meg gondolatait Magyarországról és az EU-ról.

A Magyar Nemzetnek a Momentum belső ügyeire rálátó forrásai egyértelműen azzal magyarázták Donáth enyhén szólva sem kampányidőszakban kezdett akcióját, hogy alig egy hónap alatt öt momentumos politikus távozott a pártból, hogy aztán átlépjen a DK-ba vagy csatlakozzon a Gyurcsány-párt helyi frakciójához. 

A lap forrásaink elmondása szerint a Momentumban éppen ezért kéztördelve, már-már messianisztikus várakozással tekintenek Donáth jövő nyáron esedékes visszatérésére.

Anna maradt az egyetlen karakteres, mondanivalóval, nem utolsósorban pedig viszonylag komoly nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező politikus a pártban, aki megállíthatja a lejtmenetet – fogalmazott egyikük. A források egybehangzó állítása szerint ugyanakkor a pártban sokakat aggodalommal tölt el, hogy Donáth visszatéréséig visszavonhatatlanul Gyurcsányék martalékává válik, vagy egyszerűen csak eljelentéktelenedik a Momentum.

A teljes cikket itt olvashatja el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában